Mida SINA tahaksid Eesti larbis rohkem näha?
Kas sul on mõni äge idee, mida ei oska teostada?
Mida sa arvad larpidest, mis käsitlevad mingit konkreetset elulist või tundlikku teemat sõprusest rassismini?
etc. etc. etc.
Andke tuld!
Alleria kirjutas:Päris huvitav mõte Irve, just sellised teised vaatenurgad ongi põnevad. Ma näiteks sellele üldse ei mõelnud.
Ma arvan, et sellega on umbes selline teema, et tahan teha larpi, siis ma pean ikkagi mingeid valikuid tegema, ei saa, et oleks korraga õudne ja lõbus ja absurdne ja siis veel madistamine ja intriig ka (no võib õnnestuda, aga tõenäoliselt hoopis ei õnnestu ükski). Nii et kui ma teen mängu, siis ma kas otsustan, et näe, see detail, et president on transseksuaal on siin maailmas lihtsalt maitseks juurde pandud või siis, et see on oluline detail, mida me käsitleme ja tema poliitilised vastased rõhuvad sellele jne ja siis sellest koorub midagi muud välja.
Mina just tahaks, et oleks selliseid larpe ka, kus läbi mingi teema käsitlemise tuleb mingi uus idee või vaatenurk. Aga ma tahaks, et need tuleks muude larpide kõrvale, mitte et kõik larbid olekski sellised. Mida rohkem mitmekülgsust seda parem! Mulle isiklikult isegi meeldiks minna mängule, kus on ilge diskrimineerimine, aga ma ei tahaks ka, et iga mäng selline oleks. Mida rohkem erinevaid kogemusi ja võimalusi seda parem. Mängjuhina ma soovin, et mu playing field oleks võimalikult suur.
Ma ei usu, et seda teemat siin arutades hakkaksid inimesed rohkem mänge kritiseerima, enamik ju ikka saavad aru, et igal mängul oma sihtgrupp. Küll aga võimalik, et see võib juhtuda, nii et ma siinkohal palun, et kõik väga delikaatselt suhtuksid konkreetsetesse olukordadesse ja näidetesse, rääkige sel juhul otse isikuga, mitte avalikult. Muidu võib rohkem kahju kui kasu tulla ja mängjuhid on meil niigi selline ohustatud liik.
Irve kirjutas:Totalitaarsega on see teema, et Paranoia larp aga sellisena, et reede õhtul tullakse kohale; tehakse rolliettevalmistused ja minnakse magama nii et rollis ärgata. Ja siis päev läbi seda mida teeb jälgimis ja totalitaarühiskond inimsega ja siis kuni kloone jätkub. Minu väga kauaaegne unistus, mida ma hääästi hääästi aeglaselt teinud olen. Sellega on veidi sama mis tänavuse aastalõpuküsitlusega.
Hellera kirjutas:Eks ma seepärast räägingi, et mu ema on ise psühhodraama lavastaja.Ja ilmselt tõesti on see hea mõte, et kui on mingi väga karm teema, siis on ikka professionaal abiks. Mis ei tähenda, et need vahvad osad, mida oleme larbis harjunud kohtama, peaksid ära jääma ja tõsise tööga peaks ainult tegu olema.
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline