+2 Paranoiline vanamees
Jurgen Metzi päevik, kuupäevata lahtine leht
Puhkus või asi, üks jama teise otsa. Lisaks tapvalt palavale ilmale on siin iga päev järjest rohkem viltu vedanud. Ime, et ülejäänud kuurortikülastajaid pole paljaks varastatud. Öösel koputatakse ustele, näitusesaalid varastatakse tühjaks. Ei, nii see ei lähe.
Kohvikus einestades tutvusin ühe soliidse vanahärraga, kes tutvustas ennast kui Mr. Johanssen ning tundis väga muret oma turvalisuse pärast kuurortis. Ta oli juba väga vana ja ma kardan, et ta hakkas oma aru kaotama- nii fantastilisi tõekspidamisi esitas ta. Kuurort ei pidavat olema turvaline koht tänu "Mu vennaskonnale" -(kõlas üpris väljamõeldult), kes olevat fanaatilised kadunud mandri artefaktide jahtijad. Tundus, et ta ise tõesti usub seda kõike, keegi Mr. Robertson olevat juba nende ohvriks langenud. Veel mainis ta midagi Mu needusest, kus mingi saatanlik väike olend käib inimesi seestamas ja nende tahet endale allutamas.
Mulle aitas juba Mu vennaskonna juures, aga ta jätkas kuni jõudis kuurorti endani, mis pidi olema iidne hoone, mida aastate jooksul uuendatud on, mis kätkeb endas palju peidetud ruume ning ehk ka varjatud saladusi. Mõeldes historitsistlikule kuurortihoonele, mille kolmekorruselisest põhihoonest eraldatud kahest tiivast olin viibinud vaid parempoolses, tekkis juba väike kahtlusevärin võimaluste suhtes, mis tegelikult ennast hoones peita võisid.
Lahkudes märkasin, et ta võttis ette järgmise laua kus keegi härrasmees oma hommikueinet nautis, meeles kajasid ta viimased sõnad: "Kui tahate siit eluga pääseda ja aidata kõiki neid häid inimesi, tulete te pärast südaööd sigariruumi, kuhu ma loodan et saame piisavalt mõistlike inimesi kokku, et olukorda päästa." Huvi pärast lähen kohale, midagi paremat pole niikuinii vist teha.
-Jurgen Metz - (13+2=15) (Treshold=18)
+2 Südaöine kohtumine
+2 Veri vaibal
+2 Õõvastav leid
+3 Eriti tulus pakkumine
(Muutsin, et olukorda kuhugi poole paremini suunata)