mart kirjutas:Kas teil on oma väidetele mingit tõestusmaterjali ka tuua või võib selle lugeda isiklikuks arvamuseks?

Toon väga lihtsa näite: on kaht sorti mänge - kaardimängud ja lauamängud. Lauamänguks, nagu Udutont ütles, on tarvis lauda (selle võib ju päris kenasti nimest välja lugeda), kaardimänguks kaarte. Sellise definitsiooni järgi saame väga kenasti ära lahterdada meile ammusest ajast tuttavad mängud turaka ja reis-ümber-maailma... Aga kui asi läheb keerulisemaks? Kuhu sa paned
Ticket to Ride',
Game of Thrones'i,
Arkham Horror'i? Neil on ju olemas nii kaardid kui ka laud, mille peal nuppe liigutada.
Kui me nüüd tuleme tagasi siinse vaidluse teema juurde, saame tõmmata ilusti-kenasti paralleeli praeguse situatsiooni ja minu näite vahele: Kas DnD on rollimäng, kui sa võtad
grid'i ja pead sellel lahingut. Selline asi vastab täiesti lauamängu definitsioonile (nuppe pannakse lauale, võetakse laualt ning liigutatakse laual reeglistiku kohaselt ning võidu tingimus on määratud (kuid mõnikord teada vaid mängujuhile)). Kuid kas sellisel juhul on näiteks Diplomacy rollimäng, kui inimesed tõesti oma rolle välja mängivad..? Selline mõttekäik aga ei vii meid selles vaidluses kaugemale vaid lihtsalt teeb asju veel segasemaks.
Ma loodan, et Mart sai mu mõttekäigust õigesti aru... See aga ei olnud vastus sinu küsimusele...
Igal juhul ei ole ma nõus nimetama rollimängu lauamänguks, isegi juhul, kui tõesti saab lahingut lauamänguna kvalifitseerida. Kui me tõesti klassifitseerime ka jutumängud lauamängude alla, siis ei võta varsti ükski tont kinni, kui sa hakkad Troonide mängu lauamängust vatrama, kas sa seletad praegusest kaardimängust (LCG), endisest kogutavast kaardimängust (CCG), strateegilisest lauamängust Game of Thrones või d20 süsteemil baseeruvast Troonide mängu jutumängust.
Las jutumängud ja LARP olla siis rollimängud ning lauamängud võiks omaette jääda... Isegi juhul, kui me ei suuda täpselt neid lahterdada...
Vat see on minu isiklik arvamus