Fromhold kirjutas:Ma olen neid ikka ilge kuhja välja mõelnud ja mitte üksiki ei sobi.
Kõige õigem on ikka nii, et keegi kirjutab valmis programmijupi, kuhu sisestatakse sõdalaste Thac0, hp, AC, dmage ja siis vajutatakse nuppu ja arvutab välja, kes jääb ellu ja kes mitte. Või variandina arvutab iga raund, kes jääb ellu.
Pole just kõige efektsem, aga efektiivne küll.
Muidugi, jama tuleb sisse siis, kui loitsud mängu tulevad, nii et peaks olema võimalik ka käsitsi damaget lisada.
olen kunagi isegi sellist asja üritanud valmis kirjutada. põrkasin terve rea probleemide otsa kui üritasin hakata "veeretuste" loogikat paika panema.
1. millises järjekorras toimub tegevus?
2. kuidas ühe poole rünnakud teise poole peale ära jaotada? kas järjest igaüks igaühte st palju üksikuid duelle? või "kambakad"? kui kambakad, kas notitakse 1 tegelast kuni kukub või lihtsalt mingi fix arv tegelasi loob 1 tegelast, vahet pole kas kukub või mitte?
3. asi läheb veel huvitavamaks, kui ühe poole tegelased on väga erineva "tugevusega", toasuuruse vasaraga hiiglasel pole mõtet ju 1hp peal hingevaakuvale goblinile nätakat anda kui kõrval poole maja suurune troll. kisub juba kerge tehisintellekti poole
4. kuidas arvestada sellega, et kuipalju tegelasi saab/mahub ühte tegelast rünnata - melee, vibutajad, loitsijad. kes üldse on keda suuteline ründama - "ulatab" temani
5. loitsud, eriti mingi ala katvad loitsud
jne.
ehk siis loomulikult tehtav, aga pole päris primitiivne ülesanne. eriti kui tahad ka area loitse arvestada ning ka mingit loogikat arvestada, et erineva tugevusega tegelased pool ajast tühja ei lahmiks