Olorin kirjutas:Aga ütleme siis nii, et natuke elanikkonnast annaks ära...
See juba parem mõte...
Moderaator: ohpuu
Olorin kirjutas:Mida te neid taga nutate?
Ma annaks Narva ka ära ja mõned Ida-Virumaa alad, kus venelasi üle mõistuse palju...
Merrist kirjutas:Olorin kirjutas:Mida te neid taga nutate?
Ma annaks Narva ka ära ja mõned Ida-Virumaa alad, kus venelasi üle mõistuse palju...
Minu arvates ei saa seda väidet kuidagi nimetada korrektseks. Iseseenesest fraas "venelasi üle mõistuse palju" on solvav antud rahvuse esindajatele. Lisaks lõhnab see väide natsionalismi järgi, sest antud väide kirjutaja suhtub mingisse rahvusesse (pole tähtis, mis rahvus see on ) nagu üleliisesse kõntsa ja see on omakorda puhas natsionalisti suhtlemine.![]()
![]()
Merrist kirjutas:Lisaks lõhnab see väide natsionalismi järgi
Merrist kirjutas:sest antud väide kirjutaja suhtub mingisse rahvusesse (pole tähtis, mis rahvus see on ) nagu üleliisesse kõntsa
Merrist kirjutas:1)Okei kriku, sain su mõttest aru, aga kui mõtiskleda su loogika põhjal, siis tuleb välja, et juudid, mustlased on kaa vales kohas.
Merrist kirjutas:mis mõttes normaalne kord? Minu arvates pole meil ei mingit õigust hinnata mõne teise riigi riigikorda. See on nende kitsas isiklik asi.
Merrist kirjutas:möödaminnes mainin, et patrioot on see, kes oma rahvast ja riiki armastab. Natsionalist on see, kes vihkab teist
Merrist kirjutas:Siin on, kuidas see toimub: Vaadates töökuulutusi ta mõtleb: "Siin kohas minu perekonnanimega küll vastu ei võeta".
Merrist kirjutas:Minu arvates neil on õigus saada haridust enda emakeeles
Merrist kirjutas:Põhimõte: "mina seda talapide keelt ei õpi" ei ole muidugi õige, aga minu arvates, peame arusaama, kust see tuleb. tuleb see nimelt protesti tunnelt. kui sind koguaeg lapsest peale alandatakse rahvusliku tunnuse järgi ("Ooo sa oled nõme-räpane-vaene-vene-juut!!!" stiilis), tekkib protest
Merrist kirjutas:(sellele aitavad kaasa poliitikud, nagu need ajuvabad kes moodustavad Isamaliitu
Merrist kirjutas:"vaba meedia", mis on nende samade poliitikute poolt ära ostetud).
Merrist kirjutas:Selleks, et seda probleemi lhaendada, peame 1) teha teiseks (kuid mitte eestikeelega võrdväärseks)riigikeeleks vene keela, nagu see on tehtud mõnedes teistes demokraatlikutes riikides, nagu Soome ja Kanada.
Merrist kirjutas:4) lõpetada Mart-Laaritsemise ära, ehk trükkida normaalseid ajaloo õppikuid, mis õpetaksid ajalugu
Merrist kirjutas:"Seega parim lahendus Narva ja Jaanilinna vahel oleks selline sild, mis venelasi vaid ühtpidi läbi laseb." Vat see on juba tõelise natsionalisti (halvimas mõttes) vaatenurk.
Merrist kirjutas:Olorin, tead kuidas tavaliselt venelane ajalehe kuulutusest töökohta valib? Siin on, kuidas see toimub: Vaadates töökuulutusi ta mõtleb: "Siin kohas minu perekonnanimega küll vastu ei võeta".
Merrist kirjutas:Minu arvates neil on õigus saada haridust enda emakeeles, mitte ükskõik-mis-keeles, mida neile peale surutakse. ma muidugi ei väida, et riigikeele mitteteadmine on hea, mul endal käib see tihti närvidele. Kui me nimetame end demokraatlikuks maaks siis peaksid kõik põhilised inimõigused siin tagatud olema. Saada haridust enda emakeeles on üks inimõigustest.
Merrist kirjutas:tuleb teha teiseks (kuid mitte eestikeelega võrdväärseks)riigikeeleks vene keel, nagu see on tehtud mõnedes teistes demokraatlikutes riikides, nagu Soome ja Kanada.
Merrist kirjutas:"Seega parim lahendus Narva ja Jaanilinna vahel oleks selline sild, mis venelasi vaid ühtpidi läbi laseb." Vat see on juba tõelise natsionalisti (halvimas mõttes) vaatenurk. Soobel räägib venelastest kui millegiski vastikust, millest peab lahti saama. Lisaks sama võib öelda näiteks soomlane või venelane.... huvitav, Soobel, sulle see meeldiks?
Orz kirjutas:
Minu meelest tuleks Petserimaa setud Eestisse kutsuda. Kasvõi riikliku kampaania korras leida neile plats. Näiteks Õru Vald on Võrtsjärvest ida pool majanduslikult ja demograafiliselt täiesti pekkis. Sinna võiks leida nendele uue kodu - teostus võiks tulla kohalike huvigruppide poolt koos riikliku toega. Ja see sõltub meist ning igasugune whine teemal "Venemaa..." oleks ju jama. Tuleks muidugi uurida, kas eestlased peavad setusid "omadeks" või mitte.
Olorin kirjutas:Vene keel tuleks Eestist välja juurutada, otseloomulikult rahumeelselt ja tasapisi.
malevlane kirjutas:Esiteks pole piiri taga enam eriti kedagi alles.
Teiseks haiseb sinu idee ümberrahvastamisest kangesti küüditamise järele, mis siis, et vabatahtlik ja puha.
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline