piir kirjutas:Ütle ühte. Miks sa arvad, et valimata jätavad vaid need valijad, kes ei annaks nagunii oma häält Savisaarele? Ma poleks selles üldsegi mitte kindel. (Arvan, et kõik valitavad kaotavad omajagu hääli.) Ei saa ju üles ehitada kampaaniat sellele, et tulge valima, muidu võidab Savisaar. See on ju seniilne.
Savisaar on panustanud kahe sihtgrupi peale, kes nagu raudnaelad valimas käivad. Pensionärid ja venelased -- põhjus on lihtne: mõlemale on sisse jäänud nõuka aja mentaliteet ja kohusetunne ja mõlemal grupil on ka kõige rohkem võita.
Ülejäänute sihtgrupid, kaasa arvatud Rahvaliit on panustanud rohkem tulevikule, kui olevikule/minevikule. Paraku on tegu suuresti kontingendiga, kes on jäetud pärast ajastu lõppu ripakile -- see on grupp, kes on väga enesekesksed, kelle identiteet ning sellest ka ühtekuuluvustunne on nõrk, ning eetilisus ja moraalsus on ajendatud peamiselt positsioonilt "vorst vorsti varstu". Kuni absursuseni välja: "Mina künnan maad ainult siis, kui maa mulle kõigepealt kartulit annab!" Need muide ei ole minu sõnad, vaid sotsiaalne uuring, mis tehti sihtgruppide määratlemiseks.
piir kirjutas:400 000 elanikuga linnas 28 häält kogunud inimene pääseb halduskokku? Seda enam naeruvääristab see kogu süsteemi, vähemalt minu silmis.

Seda sellepärast, et see pole sulle eriti huvi pakkunud, mistõttu sa pole ka valimistulemusi jälginud. Tõenäoliselt sa ei tea isegi mis erakondade sees toimub ja miks üks või teine asi aset leiab. Enamus inimesi ei tea, kelle poolt nad hääletama lähevad. Nendel on silme ees üks partei ning selle paar juhtfiguuri. Nii ongi, et iga linnaosa nimekirjassaavad esimesed partei esimehed ja tuntumad mehed kümneid tuhandeid ja siis tuleb järsk langus sinna saja kanti. Siis tuleb peotäis sajamehi ja siis tulevadki need 30-50 mehed. Osaliselt on see tingitud teadmatusest, osaliselt hirmust, et minu hääl läheb kaotsi (mis ei vasta tõele) ja osaliselt lihtsalt sellest, et tahetakse alateadlikult võitja poolt hääletada. Samas on see ka paratamtu -- näiteks kui minu erakonnas kandideeriks Lõpp Mõnus Mees, kes saab üksi 100000 häält. Selle võrra saavad teised vähem ning kõik ülejäänud LMM sõpradest peavad piirduma kümne häälega. Ütleme nüüd nii, et on mingi teine partei, kus LMM-i pole, on hulk keskpäraseid. Kuid ka neil on omad toetajad ja kümme meest rabavad paartuhat häält tükk. Selle põhimõtte alusel peaks LMM saama ühe koha ja need teise partei mehed, kes kokku on saanud ikka 5x vähem kui LMM hääli 10 kohta? Kas see oligi see, mida valijad silmas pidasid? Vaevalt. Sellepärast saavadki LMM-i sõbrad mandaadist üle jäänud hääled endale. Mis on ka õige, sest nende vähene saaks pole tingitud mitte sellest, et rahvas neid ei salliks, vaid seda, et LMM rabas kõik hääled endale.