pronto kirjutas: Kõik vahendid on LUBATUD, mõrv EI OLE vahend. Ja ei hakka kunagi olema, sest eesmärk, mis on seatud välistab sellise võimaluse. Õigusriiki ei ole võimalik luua teiste inimeste laipadel. Loodame, et sa oled sellest võimeline aru saama. Ja ma ei veel rääkima hakanud moraalsetest ega eetilistest tagamaadest ...
Ma näen, et sul on TÕSISEID probleeme kõige elementaarsema loogikaga. Kui poliitik kõrvaldab oma rivaali lastes ta tappa, siis on mõrv
kahtlemata vahend (poliitiliste) eesmärkide saavutamiseks. Sa ütled, et seatud eesmärk välistab sellise võimaluse. Asjaolu, et eesmärk mingi vahendi kasutamise välistab ei tähenda, et vahend kui selline lakkab eksisteerimast. See lihtsalt kuulub vahendite hulka, mis pole vastuvõetavad. Tore, et oleme ühel meelel, et kõik vahendid poliitikas lubatud pole! Ja tore, et suutsime üheskoos karvaloomadega ninnu-nännutades vorstivalajale-prontole ära teha! Nüüd võiksime, teoreetiliselt, jätkata konstruktiivse aruteluga, mis vahendid peaks olema poliitikas lubatud ja mis mitte. Aga kardan, et konstruktiivsest arutelust ei tuleks meil midagi välja.
pronto kirjutas: ... eesmärk, mis on seatud välistab sellise võimaluse. Õigusriiki ei ole võimalik luua teiste inimeste laipadel. Loodame, et sa oled sellest võimeline aru saama.
Kuulen esimest korda, et eesmärgiks on õigusriik. Varem sa eirasid eesmärgi teemat. (Muide, kelle eesmärgiks õigusriik on? Sinu, RP või kõigi poliitikute (paratamatu?) eesmärk?)
Kui sa tõepoolest TEAD, mida tähendab mõiste õigusriik ja kust see pärineb, siis sa vist oleksid muianud nagu minagi sinu kommentaari lugedes. Eh, pronto, sa vist ei muianud? Nagu ka teiste teemade puhul, kus oled asjast suuremat teadmata teisi halvustades usinalt suud pruukinud.
Udutont kirjutas: Pealegi, poliitika ja religioon on ala, kus täiskasvanud inimene peab põhjused enda jaoks ise leidma.
Seekord ma lihtsalt ei muiga vaid:
lõbustatud Udutont,
kes ei kavatse diskussiooni rohkem üleval hoida
seda enam, et
pronto kirjutas: Ja ma ei veel rääkima hakanud moraalsetest ega eetilistest tagamaadest ...
Jah, tõepoolest, me rääkisime ju kõigest poliitikast!