tribulant kirjutas:Markus kirjutas:Tegelikult peaks tegema teema Mütsi kohta. Tema on oma sarkasmiga siiski klass omaette.
Jah, aga kyll ta ylejäänud foorumile aasta-paariga järele jõuab.
Ma hakkasin tõsiselt mõtlema, sellele mida te ütlesite. Ning tegin tähelepaneku, et see on siiski võimatu, mõtlen teile järele jõuda või teist maha jääda.
Kõik langeb iidse küsimuse taha, mida üritas lahata ka raamat "Pilk ideede maailma" (seda küll mitte otse, aga kõik filosoofilised arutlused jõuavad ühte punkti nagu minu jutus hiljem selgub). Küsimus ise on selline: "Kas sellel kivil on teine külg?" Seda pole suutnud lahendada mitte ainumaski filosoof. Iga filosoofiline arutlus langeb (või isegi peab langema sest teisi võimalusi pole) ühte kohta. Nimelt lõpuks jõutakse küsimuseni: "Kas sellel kivil on teine külg?" ning see on paratamatult lahendamatu küsimus. Seega ennem ei saa filosoofia edasi areneda kui pole lahendatud küsimust kas me tegelikult eksisteerime (ehk kas kivil on teine külg(KTK)).
Selle lahendamiseks on kaks võimalust, kas sa oled eriti ohmu* või oled sa aegade suurim Filosoof**.
Aegade suurimal Filosoofil on see otseloomulikult lihtsam sest talle jääb tegelikult edasi minekuks 2 teed, ohmule aga ainult üks niru rada.
AGF (aegade suurim Filosoof) lahendaks probleemi ilmselt hüpates üle küsimuse KTK, kuid see teooria vajaks veel üht AGFi, kes tunnistaks/kinnitaks seda teooriat. Kuid selleks ei tohiks nad ealeski kohtuda ega üksteisest teada saada.
Teine tee möödumaks küsimusest KTK jääks võimalikuks mõlemale nii AGFile kui ka ohmule. Nimelt leida teine tee mis viiks sellest küsimusest mööda kõrgemale tasemele. AGFil oleks probleem ilmselt selles, et ta ei jõua oma eluajal tervet uut filosoofiat luua. Seega tekib AGFil 2 võimalust, kas ta paneb aluse uuele filosoofiapõlvkonnale (väga kipakas ja raske tee) või ta lööb lahku kuskil enne KTKad.
Ohmul aga on võimalus mitmest miljardist ja triljonist (kui need arvud tegelikult eksisteerivad? KTK?) lihtsalt kogemata komistada uuele lahendusele ilma, et ta seda ise teaks.
NB! Tribulant, mul on sinust kahju, sa oled kibestunud isiksus. Ei midagi isiklikku.