Krafinna Kraax kirjutas:Markus kirjutas:Aga sa steriliseeri oma kass. Mina olen hea ja tubli ja minu isane kass on kastreeritud.

Vandaal! Loomaarst soovitas meie kassil ka asjad ära lõigata, a ei tee. Olen näind kohiloomi, ja seda, kuidas teised kassid neid kohtlevad. Peavad mittemilleksi, või paremal juhul pandavaks. Ei ole loomaväärne elu, ei ole.
Maha tuleks tappa ka need, kes sõidavad loomadele otsa ja jätavad tee peale vedelema. Inimesed on nii toredad ja head.
Nõustun. Nii esimeses kui teises punktis. Esimeses punktis isegi suuri vaidlusi ja tigedaid lahinguid peetud... Eriti isaste kasside puhul. Parem juba pandagu magama, kui ei suuda kiimas loomaga koos elada.
Meenub lugu ühest, kellele ei meeldinud, et ta naabri koer pidevalt haugub. Niisiis lasi ta salaja omaniku äraoleku ajal koeral häälepaelad eemaldada.
Või üleüldse, ehk, kui kardad, et kass jookseb kodut minema, siis tal jalad alt ära opereerida. Ei torma enam korteris ringi, vedeleb vaikselt ühe koha peal ja on rahulik.
Või ehk ei meeldi teile see, et kass toidulõhna tundes pliidi ääres kräunub ja muidu jalgu jääb? Eemaldage ometi haistmismeel - üks kassi kõige olulisemiad tajuorganeid. Ning tõepoolest - enam ta teid lõhna tõttu köögis ei sega.
Tänapäeva ühiskonnas on inimesed harjunud kohendama kõike enda käe järgi. Kui midagi ei meeldi - muudame. Hoolimata objektist.
Täielik jama on see, et talle endale on parem ja pärast seda tunneb ta ennast tunduvalt meeldivamalt. Kust võiks keegi peale tema enda seda teada? Kas see, et ta ei oska enam oma agressiooni välja näidata, teeb ta õnnelikumaks? Loomalt on võetud ta elu eesmärk, tehtud ta naerualuseks teistele, muudetud ta mõttetuks robotiks ja kõike seda lihtsalt sellepärast, et inimesele oli tema eelnev käitumine ebamugav. Mispärast siis üldse lemmiklooma võtta, kui ei saa temaga elatud?
Võiksin sel teemal veel pikalt samamoodi jätkata, aga kell on hiline ja tegelikult on mul kiire... Pealaegi arvan ma, et olen oma meelestatuse antud teemal piisavalt arusaadavaks teinud...