Tervitusi auväärsele foorumirahvale.
Sattusin kogemata seda vana teemat lugema ja mõtlesin, et seletan üht-teist. Nimelt olen mina siin mainitud turniiri korraldaja, SCA pikaaegne kontaktisik Eestis ning ka jällegi mainitud klubi Rewal looja ja üks juhte.
Esiteks sellest, et SCA gruppi kui sellist Eestis pole ning Rewal ei ole SCAga muudmoodi seotud, kui et ma ise olen mõlema organisatsiooni liige. Kuninglik ehk Kroonimisturniir oli kolmas SCA üritus Tallinnas ning lähimal ajal ilmselt neid enam ei tule. Toimusid kõik üritused tõesti Reaalkoolis ning selle ümbruses lihtsal põhjusel: SCA reeglid nõuavad ühte kohta, kus elada ning sees ja väljas tegutseda. Reaalkool pakkus supertingimusi ning kõigile sobis. Keskaegsemat kohta pakkusin ikka, aga vajalikke tingimusi seal polnud võtta.
Mis puudutab SCA suhtumist autentsusesse, siis organisatsiooni moto on "Have fun!", see pole living history suund. Varustuse turvalisus on dikteeritud USa kindlustusfirmade poolt, kelle poliisi kõik võitlejad saavad.
Üldine tase on allapoole arvestust (see on ka põhjus, miks Rewal pole SCA grupp). Samas SCAs on piisavalt andekaid ja tõsiseid inimesi, kelle pärast saiga tegelikult kolm korda see seltskond Tallinasse toodud.
Rewal aga pole üldsegi varjusurmas, nagu siin keegi mainis, vaid oleme lihtsalt hakanud rohkem sissepoole elama, nagu ka oli algusest peale mõeldud. Sest ega me teater ei ole, et meid igal pool näha saaks.

Julgen veel öelda, et lisaks riietele on meil veel tugevaid külgi ja häid omadusi.
Parimate soovidega,
Yrmegard