Foorumi Avalehele

Jäta vahele kuni sisuni

keep (cloak)

Meistrite ja õpipoiste kogunemiskoht

Moderaator: Bernard

Kasutaja avatar

PostitusPostitas Ghil 13:03 12. Juul 2003

Ideaalne seletus ralari :7: Keebi 22re all on siis m6eldud seda kohta, kuhuni sa tahad, et sinu tulevane keep ulatuma hakkab... (n2iteks: kui tahad, et keebi alumine serv on t2pselt v88kohas, siis joonisel m2rgitud X ja Y = pikkus kuklast v88kohani + 10 cm... jne...)
You know, Knowledge is a tricky thing!
Ghil
Ruunimeister

Kasutaja avatar

PostitusPostitas Marduloc 12:49 12. Aug 2003

Nii, tegin Ghili õpetuse järgi keebi. Tuttav proff õmbles ära. Lahe.

Kes riidelõikuses veidi kogenum on ja asja jagab, riiet asjatult ei lõhu, võib selle lisaosa ostmata jätta! Kapuutsi saab ja nurkade jäägist kenasti valmis teha!

Tagantjärgi mõeldes ütlen, et õlgadele võiks ikkagi mingi õmbluse mõelda, püsib paremini/mugavamalt seljas. Kel tahtmist on, katsetagu.
Aut caesar, aut nihil!
Marduloc
Vanem õpipoiss

Kasutaja avatar

jehh

PostitusPostitas hallsilm 10:05 13. Aug 2003

Dragonknight kirjutas:Tagantjärgi mõeldes ütlen, et õlgadele võiks ikkagi mingi õmbluse mõelda, püsib paremini/mugavamalt seljas. Kel tahtmist on, katsetagu.

Minu meelest püsib sõlega kinnitatud kahekordsest villasest riidest tehtud sõba palju paremini ja mugavamalt seljas kui keep, metsas on sellega parem liikuda ning on võitlemisel ei kakerda sul jalus. Kapuuts tasub aga teha eraldi.

Kui aga tahetakse ikkagi keepi, siis tasub ikkagi teha sõdalase, mitte linnakodaniku oma ja keepi mitte nööriga kaela ümber vedada vastase rõõmuks vaid kahe sõlega tuunika külge kinnitada, nagu keskajal tehti.
hallsilm
Lohede õpilane

Kasutaja avatar

Re: jehh

PostitusPostitas Gregik 8:55 14. Aug 2003

hallsilm kirjutas:Kui aga tahetakse ikkagi keepi, siis tasub ikkagi teha sõdalase, mitte linnakodaniku oma ja keepi mitte nööriga kaela ümber vedada vastase rõõmuks vaid kahe sõlega tuunika külge kinnitada, nagu keskajal tehti.

Äkisti on sul sellise lahenduse kohta mõnda viidet anda? Ma olen küllalt laisk, et ise otsida. ;)
Gregik
Kosmiline Tapjakloun

Kasutaja avatar

PostitusPostitas raunok1 9:09 14. Aug 2003

Mis seal viidet anda, enam lihtsamaks minna ei saa........suur ristkülik kahest ülemisest otsast sõlgedega õlgade külge kinnitatud (nagu roomlastel).
Jou T u s S, mis teed?
raunok1
kätteta inimene

Kasutaja avatar

PostitusPostitas Marduloc 16:31 15. Aug 2003

Ausalt öeldes ei ole mul vähimatki himu metsa puude ja põõsaste vahele keebiga müttma minna. Lagedal alal on ikka parem.

Samas võib hea värvivaliku puhul keep sind hästi ära varjata. Või siis sõba.

Aga keepi saab eest hästi kinnitada selliste jubinatega nagu norra kampsunitel on. Tavalises kästitööpoes peaks neid kinnitusi müügil küll olema... Nagu mingi haagi moodi... Saate aru küll.

Aga milline sõlg keebile sobiks? Hõbesõlg, selline mis rahvariietele läheb? Või hoburaudsõlg?
Aut caesar, aut nihil!
Marduloc
Vanem õpipoiss

Kasutaja avatar

PostitusPostitas lendya 16:58 15. Aug 2003

mul on mustast kalevist keep, suht paks ja raske, kuid hoiab kenasti nii vihma kui kylma kui ka mingil määral palavuse eest ^^
Kinnitatud on ta kaela ymbert kahe nööbiga, yks h6lm läheb natuke yle teise, ning 6lgadel istub tänu l6ikele väga ilusti, ise taha ei libise et pooma hakata. Kuid kahjuks näen ma jah seda probleemi, et kui tagant keegi k6vemini sikutama tuleb, v6ib pooma hakata kyll.. ent nii rasket riiet ei kinnita väga naljalt alloleva tuunika kylge, ning 6nneks on poomiseffekt leevendatud k6vasti tänu just sellele paksusele - ymber kaela olev kinnitus on lai ja pehme, ning ei sooni nagu nöör. mantli/jaki kraega saab vaenlane ehk pareminigi kiusama tulla..
lendya
Mõistuse Hääl

Kasutaja avatar

PostitusPostitas hallsilm 13:43 17. Aug 2003

Dragonknight kirjutas:Aga keepi saab eest hästi kinnitada selliste jubinatega nagu norra kampsunitel on. Tavalises kästitööpoes peaks neid kinnitusi müügil küll olema... Nagu mingi haagi moodi... Saate aru küll.

Aga milline sõlg keebile sobiks? Hõbesõlg, selline mis rahvariietele läheb? Või hoburaudsõlg?

Ärge siis kõik ka seda masstoodangu jubinaid endale külge riputage ;)
Ja mis kaval sõleliik see "rahvariietel olev hõbesõlg" on? :roll:
Mina soovitaks hoburaudsõlge, võid kasvõi hõbedast teha :roll:
Pidage ainult silmas, et mehed kandsid sõleharusid ülespoole ja naised allapoole.

Gregikule:

Ma kolistan netis ringi tihti ja seal nägin neid pilte, aga mul on see halb komme et, ma ei jäta meelde ega salvesta linke. Niipalju on meeles, et säherdune kinnis oli eriti levinud varasemal keskajal.
hallsilm
Lohede õpilane

Kasutaja avatar

PostitusPostitas Marduloc 2:13 12. Okt 2003

hallsilm kirjutas:
Dragonknight kirjutas:Aga keepi saab eest hästi kinnitada selliste jubinatega nagu norra kampsunitel on. Tavalises kästitööpoes peaks neid kinnitusi müügil küll olema... Nagu mingi haagi moodi... Saate aru küll.

Ärge siis kõik ka seda masstoodangu jubinaid endale külge riputage ;)
Ja mis kaval sõleliik see "rahvariietel olev hõbesõlg" on? :roll:
Mina soovitaks hoburaudsõlge, võid kasvõi hõbedast teha :roll:
Pidage ainult silmas, et mehed kandsid sõleharusid ülespoole ja naised allapoole.

Need masstoodangu jubinad pole sugugi halvad ja neid kasutavad päris mitmed, nagu ma näinud olen!

Ok, tegelt pidasin ma silmas kuhiksõlge(esineb kõige rohkem rahvariietel), aga no kui sulle kohe kohale ei jõudnud, siis mis parata...

Ja tegelt polnudki midagi mõtekat öelda... niisma tõmblen.
Aut caesar, aut nihil!
Marduloc
Vanem õpipoiss

Kasutaja avatar

PostitusPostitas hallsilm 9:44 12. Okt 2003

Dragonknight kirjutas:
Need masstoodangu jubinad pole sugugi halvad ja neid kasutavad päris mitmed, nagu ma näinud olen! Ok, tegelt pidasin ma silmas kuhiksõlge(esineb kõige rohkem rahvariietel), aga no kui sulle kohe kohale ei jõudnud, siis mis parata... Ja tegelt polnudki midagi mõtekat öelda... niisma tõmblen.

Sama minagi...niisama lamisen... kuhiksõlg, põlvpüksid, vasknööpidega vest, mulgi kuub, murumüts või midagi muud....maitse asi, lõppudelõpuks võib ju ka haaknõela kasutada, seegi piisavalt arhailine :5:
hallsilm
Lohede õpilane

Kasutaja avatar

PostitusPostitas oinasz 19:22 24. Nov 2003

Tervist, mina leidsin lisaks eespool mainituile veel ühe lingi:
http://www.alleycatscratch.com/lotr/

Seal on õpetus, kuidas valmistada LoTR stiilis keepe ja kostüüme ning palju pilte eri riidetükkidest, mis filmis esinesid.

Loodan, et sellest on abi kellelegi. :)
Kärbitud!
oinasz
Rändlaulik

Kasutaja avatar

PostitusPostitas Yrgnaine 14:58 10. Juul 2004

Äratan ühe vana teema ellu....
Kust on võimalik TARTUST saada nn. iluhaaki, mida saaks keebile kinnituseks panna? Olen otsinud aga kahjuks siiani pole veel seda õnnestunud leida :cry:
Oskab keegi aidata ses suhtes?
Kõik naised on loomult inglid.
Kui neil tiivad murda, istuvad nad luua selga...
Yrgnaine
Nati Kõvem Võlur

Kasutaja avatar

PostitusPostitas Shadow 15:42 10. Juul 2004

Kusagil Tartus oli vähemalt aasta-poolteist tagasi üks nahakoda, kus sellised asjad täiesti müügil olid. Asukohta ei mäleta. Uuri huvi pärast kesklinnast. Antoniuse õu või mis selle koha nimi oligi - kui nimega väga puusse panen, ehk parandatakse.
Shadow
Saladuste kaitsja

Kasutaja avatar

PostitusPostitas Yrgnaine 16:33 10. Juul 2004

Kesklinnas tuuseldasin ringi, kuid ei leidnud midagi...vähemalt mitte käsitöö pooditest, need ju ainult turistidele.
Sinna õulele võiks vaadata, see torkas tegelikult juba mõttest korra läbi, hea teada, et vähemalt kunagi oli seal seda saadaval :D
Aitäh :5:
Kõik naised on loomult inglid.
Kui neil tiivad murda, istuvad nad luua selga...
Yrgnaine
Nati Kõvem Võlur

Kasutaja avatar

PostitusPostitas Celestial 20:18 12. Juul 2004

Mine ja uuri Antoniuse Gildist,
Avatud: t,k,n,r kella 11-5 eni oli vist.
Pead ei anna.
Sentius- Elu on VABSEE lill Raisk!
Celestial
Haldjate õpilane

EelmineJärgmine

Mine Käsitöö

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline

© Dragon.ee | E-post: dragon@dragon.ee | HTML'i kontroll